Популярне

«Білі комірці» не довіряють інформації в ЗМІ

Більше половини «білих комірців» не довіряє інформації в ЗМІ. Лише один зі ста вірить усім без винятку джерелам. Решта сприймають інформацію вибірково. Як показало опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, передусім офісні працівники дізнаються інформацію із інтернету й телебачення і вже потім — з радіо й друкованих ЗМІ.

Події кількох останніх років сприяють підвищеній увазі населення до новин та їх висвітлення у засобах масової інформації. Навіть ті, хто до недавнього часу не цікавився політикою, економікою і вартістю нафти на міжнародному ринку, хоча б час від часу, але переглядають новини. В умовах кризи і нестабільності в країні вплив ЗМІ на суспільну думку досить значний. Нерідко представники «четвертої влади» зловживають цим, спотворюючи об’єктивний погляд на події. У свою чергу, така подача новин негативно відбивається на рівні довіри до засобів масової інформації.
Як показало опитування hh.ua, думки «білих комірців» щодо ЗМІ розділилися. Половина офісних співробітників не довіряє масс-медіа. Дещо менше третини довіряють лише авторитетним джерелам. Ще шоста частина опитаних всерйоз сприймає лише офіційні медіа. І всього один зі ста заявив, що вірить усім без винятку джерелам.Передусім «білі комірці» дізнаються інформацію в інтернет й по телебаченню, а вже потім — із радіо і друкованих ЗМІ. Варто зазначити, що ступінь довіри до цих джерел значно нижчий, ніж їхня популярність серед населення. Іншими словами, українці читають, дивляться, слухають, але сприймають отриману інформацію досить критично. Найголовнішим джерелом новин є інтернет — троє із чотирьох отримують інформацію із всесвітньої павутини. При цьому менше третини опитаних вірять почутому і прочитаному в мережі.
Менше половини дивляться телевізор і дізнаються про новини із соцмереж. Частіше телеглядачами є ті, хто не працює або працює за вільним графіком (стажери, фрілансери). Довіряють цим джерелам 15% і 9% відповідно.
Кожен шостий опитаний слухає радіо, кожен сьомий зберігає вірність друкованим ЗМІ, а кожен двадцятий звертає увагу на розсилки новин. Проте тих, хто вірить цим джерелам, не більше 6%. Серед інших варіантів відповідей «білі комірці» вказували, що довіряють очевидцям подій, друзям і колегам, а також роблять власні висновки на основі кількох джерел інформації.
 

 

 


 
 

 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією